pojkefotboll2

Iris Unga Öppenvårdsbehandling

Iris Unga erbjuder behovsanpassad öppenvårdsbehandling för barn och ungdomar och deras familjer.

Vi vänder oss till barn/ungdomar/unga vuxna med till exempel hög skolfrånvaro, avsaknad av sysselsättning, i riskzon för kriminalitet eller annan utsatthet, konflikter hemma, psykisk ohälsa eller bruk/missbruk av droger.

Gå direkt till förfrågan

 

mvinter2

Micha - hög skolfrånvaro blev praktikplats

Micha sover på dagarna, har kommit efter i skolan och även börjat hänga i kriminella kretsar. Föräldrarna är oroliga och skolan och polisen har ögonen på honom. Socialtjänsten kopplas in, men Micha tycker inte att någon förstår honom. Hög skolfrånvaro har resulterat i svår ångest för att återgå till skolan och för att komma i kapp med skolarbetet.

Micha har suttit i många möten med skola, föräldrar och socialtjänst, där vuxenvärlden kört fast och kommunikationen fallerat. Ungdomen har hamnat i ett låst läge gentemot föräldrar och andra vuxna.

Läs hur Iris Unga kom att bli det stöd Micha behövde - DN om socialt arbete oktober 2024

Therese - hemmasittare som har tappat motivationen

Therese har utsatts för trauma av närstående och bor idag med sin mamma. Hon har blivit utredd för ADHD, med misstankar om autism. Therese har svårt att hantera sociala situationer, blir sittandes hemma och har tappat motivationen att gå till skolan.

Therese upplever allvarliga svårigheter i sociala sammanhang, vilket resulterar i att hon drar sig tillbaka från skolan. Hon riskerar att utveckla en allt sämre självkänsla och kunskapsluckor om ingen förändring sker. Utan adekvat stöd finns en risk att hon blir ytterligare exkluderad och att hennes psykiska välbefinnande försämras.

flickasoffan2
pojkefotbollsplan2

Anton - skaffat nya vänner och slutat på fotboll

Anton bor med sina föräldrar och syskon i en trygg familjemiljö. Han har ADHD och dyslexi, vilket skapar utmaningar i skolan. Tidigare har han älskat att spela fotboll, men han har nyligen slutat och umgås nu med nya kompisar, vissa av dem okända för hans föräldrar. Detta har gjort att han känner sig osäker och påverkat hans självkänsla negativt. Föräldrarna är oroliga över hans val av vänner och bristen på meningsfull sysselsättning.

Antons svårigheter med sociala relationer och skolarbete, i kombination med hans nya umgänge, ökar risken för att han hamnar i problem. Utan stöd och vägledning riskerar han att utveckla känslo- och beteendemässiga problem.

Hos oss kan ungdomen få:

  • Sysselsättning
  • Veckoschema och struktur
  • Träffar och kontinuerlig kontakt med ungdomsbehandlare/särskild kvalificerad kontaktperson
  • Hög tillgänglighet och flexibilitet
  • Jour dygnet runt
  • Regelbundet stöd i kontakten med vårdnadshavare, skola och resterande nätverk
  • Kvalificerad hemmaplanslösning (sysselsättning, ungdomsbehandlare, familjestöd, kortare timeout-placering i familjehem/jourhem)
  • Kartläggning utifrån risk- och skyddsfaktorer
  • Återfallsprevention
  • Strukturerat, målbaserat behandlingsarbete.

Har du kontakt med en ungdom som mår dåligt men du vet inte riktigt vad problemet är?

Skicka in via formulär

Upplever du att ni inte kommer någonstans när ni pratar och att det har blivit ett låst läge i kommunikationen mellan ungdomen och vuxenvärlden? Beskriv din klient/närstående nedan så kontaktar vi dig och ser hur Iris Unga öppenvårdsinsatser skulle kunna vara behjälpliga.
Namn*(Obligatoriskt)

Kontakta oss

Fyll i formuläret eller placeringsservice:

010-182 87 78
pk@irisuc.se

 

Iris Utvecklingscenter
Högalidsgatan 35,
117 30 Stockholm
08-578 178 00